Thursday, May 24, 2012

I am on my way

Assalamualaikum, princes and princess!
Oke, seriously lama giler tak update. Bukan taknak, selalu je jenguk blog kesayangan ni tapi tu lah kan. Alasan biasa yang korang pakai bila keluar ayat ‘bukan taknak update’. Lu fikirlah sendiri.

So sekarang, memandangkan saya update makanya saya ingin bercerita banyak sikit. Kot. Biarlah takde orang bace pun, biarlah takde orang komen pun. Dah aku update, aku la baca tapi tak sampai tahap aku komen post aku sendiri laaa -__- itu sangat kasihan namanya. Muahahahha.

Okay begini ceritanya, bagi korang-korang yang tak tahu lagi lepas ni aku [tadi guna kata ganti diri, saya.. ni aku pulak. Eh korang abaikan jelah eh. Asalkan kata ganti diri pertama!] nak sambung belajar mana, meh nak bagitahu.. bahawasanya saya, Fatin Nurashikin binti Mohd Mustapha akan melanjutkan pelajarannya di Kolej Matrikulasi Melaka – KMM. Tada! So lepas ni jangan tanya ahh. [ko bajet semua orang baca blog ko? Pastu ko demand taknak bagi tanya pulak. Adoi]

Ha pastu aku daftar Isnin ni yakni 28 Mei 2012. Disebabkan tempat itu Melaka so aku pergi awal sehari which is 27 Mei. Pastu aku tidur lah kat sana. Ha pastu tak payah tanyalah kan aku tidur kat mana. Muahahahha.

Jadi, persediaan aku ke sana hampir 100% dah siap. Sumbat punya sumbat baju dan segala benda dalam beg, aku rasa aku dah bersedia. Muahahaha. Oke stop it, Fatin. Seperti yang korang sedia maklum, girls ni memang banyak benda yang dia nak bawak. Kalau boleh dengan katil-katil dia nak bawak termasuklah manusia yang sedang menaip ni. Kita sama je weh. Tapi, disebabkan beg yang sekangkang kera, kereta yang ko ingat nak angkut aku sorang so aku re-consider and buang lah benda-benda yang tak perlu bawak contohnya katil. Muhahahaha.

Tapi, aku still rasa there is something left behind! Ha, aku memang macam tu, cuak melebihi tahap yang sepatutnya. Should be aku chill je kan. Tapi aku gelabah bagai dah takut tertinggal apa-apa. Kan susah. Kan? Kalau Terengganu dengan Melaka tu dekat boleh la tahan nak pergi ambil balik tapi ni takk. So kena make sure tak tertinggal barang! Noted.

Okay, sebagai seorang gadis yang sangat naïf [pffft tak boleh blah puji diri sendiri] korang doa-doakanlah sepanjang keberadaan aku di KMM. Semoga aku ni kuat mental dan fizikal. Dan yang paling penting semoga aku ni rajin. Di samping, semoga aku terlindung dari maksiat dan anasir-anasir jahat.

Itu jelah kot aku nak khabarkan kat korang. Lepas ni tak update dah kot. Malas daaa. Nak pergi dah ni, sobsobsob. Sedih taw. Nak tinggal rumah ni. 18 tahun kot duduk sini. [cakap macam tak balik dah, perghh] tapi sebenarnya, risau nak tinggal Umi. Risau, risau, risau sangat sangat.
Dan serius, risau air mata ni jatuh hari 28 Mei saat family pulang. Taknaaaaaaaaaaak buat drama !!

Dan risau, akan diriku ini. Jaga diri, jaga iman, jaga akhlak, jaga ibadah, jaga maruah, jaga potensi, jaga makan, jaga tidur, jaga segala-galanya ya, Fatin. Pesanan ikhlas dari sekeping hati nan tulus. Sobsob :’(

Korang pun, jaga diri! Semoga Allah redha :')

Friday, May 18, 2012

happening, welcoming.. yet so sweet :)

assalamualaikum!

alhamdulillah, kenyang perut :3 harini Cukiyah ajak makan di rumahnya di Padang Air yang awesome tu [wek] hahahah.

suka la dapat jumpa korang tadi~ so sweet! thanks guys for cheering my evening <3 like no other~ lepas ni nak bawa haluan masing-masing dahh.. raya nanti kita buat konvoi eh, serbu rumah orang like a boss muahhahaha~

pokoknya, everything is so sweet ^_^ pulak tu..dapat jumpa dengan tcer tiut miut. hihihi. tak tahu nak describe macam mana dahh, just thanks a lot, guys!

nanti, jangan lupakan kawan awak ni.. :/
sobsobsob.. semoga berjaya semua. semoga Allah SWT memberkati hidup awak semua di dunia dan di akhirat! amin3x!

lupa nak ambik gambar last tadi, wawaw :3

btw, i can't help it.. but it does feels awkward. hmm ya Allah~

Wednesday, May 16, 2012

it's about, accept and move on





sometimes, bad things just happen. huh? true much?
hey~ not all bad things are bad~ and not all good things are good.
only ALLAH knows. <3 <3

"kita okay, kan?"

Monday, April 2, 2012

i want to be your special someone


someday, on a nice weather, with a beautiful dress, with Alhamdulillah job, with a strong faith to Allah..

i would like to hear this. insyaAllah.

******

today was so tiring, friends. i went to pejabat yayasan to submit the application with determination. but then, i seriously don't have any idea that pihak yayasan want a copy of sijil berhenti sekolah. seriously, i don't. tak state pun kat situ..!! aaa. then, the female officer nicely ask me to come again and submit the application. "everything is right and the only thing missing is the copy. i'm afraid, you have to come again." she smiles. yeah, me smile too. but oh kecewanya hati ini.
naik kereta [nasib baik takde org nak marah] then calling calling my friends. nak mintak tolong hantarlah. huhu. then found a friend!! thanks, Syahirah :)

so, another thing that tired me out is my W keeps eating my credit. i off the data traffic, already. add to that, my umi siap pergi mydin tadi tanya what's wrong dgn baby sorang ni. tapi orang tu cakap, off data traffic tu jela and everything will be fine la. but bila balik rumah, jadi lagi =.=" me don't know la what happen to you, W~

saya sayang kredit kot, W eh. haha. sorry i love you too. you worth more than that. hihi.

i said to my friends, i'm not going to give my love to anybody!! it's time for anybody to give love to me. i'm all to accept ni~ hahaha. okay mengarut. stop.

nunyte, bloggies. don't forget to say Alhamdulillah todayy ;)

Wednesday, March 14, 2012

I am a VIP ..and..

PROUDLY PRESENT :
BIGBANG







G-Dragon is mine XD *declaration entah hape hape.

  • Information.
G-Dragon | GD | Kwon Ji Yong 권지용 | August 18, 1988 (age 23) ^_^
T.O.P | Choi Seung Hyun 최승현 | November 4, 1987 (age 24)
Taeyang | SOL | Dong Young Bae 동영배 | May 18, 1988 (age 23)
Daesung | D-Lite | Kang Daesung 강대성 | April 26, 1989 (age 22)
Seungri | V.I. | Lee Seung Hyun 이승현 | December 12, 1990 (age 21)

--> NEW ALBUM : ALIVE <--

&& they appeared on Running Man [Korean Variety Show] Episode 84 and 85.

Tuesday, March 6, 2012

Saikou no Jinsei no Owarikata

Ni cerita Jepun yang aku tengah tengok. On air lagi. Ep 7 dah habis. Sekarang tunggu ep 8. Suke suke ^^ Haha.

Pertama-tamanya lah kan. Reason aku tengok cerita ni sebab ada YAMAPI. Korang kenal tak Yamapi ni yang mana satu? Usually, orang tak minat lagu jepun or drama jepun pun kenal Yamapi ni. Tapi yang tak kenal jugak tu, memang tak ambil tahu lah kan. Takpe, takpe. Meh nak perkenalkan. Huahua. Yamapi atau nama penuh dia Yamashita Tomohisa. Camne jadi Yamapi, entahlah =="

Dulu dulu, dia ada band. NEWS. Tapi Oktober tahun lepas kalau tak silap, dia keluar and nak buat solo. Aku pun bukan ikut sangat perkembangan dia ni. Tapi kalau dia ada drama baru, aku memang nak tengok lah. Then, 2 3 4 hari yang lepas, aku round round dekat doramax264.com tu and ternampaklah cerita ni. Nampak banner, eh eh tu bukan Yamapi ke?! Selepas membaca sinopsis yang kudapati juga menarik, aku ambil keputusan untuk mendownload dan menontonnya. Ni bukan drama lovey dovey gitu eh. Ni drama life circle, family bond, the aim of living lebih kurang macam tulah.

Satu lagi, ni first time kot Yamapi berlakon cerita camni. Yang ada banyak character. Seingat aku, dia biasanya berlakon satu je. Kalau cool, cool jela semedang dari episod 1 sampai last. Nak tengok senyum pun susah. And kalau gila-gila. gila-gila je semedang. Yang cool refer pada Code Blue. Yang gila-gila Nobuta wo Produce. Haha.

Tapi yang ni, senyum, air mata, ketawa, serius, gila-gila, cheeky, flirty, semua boleh nampak. Suke suke ^^ Comel~ Hihi.

And, Yamapi dalam cerita ni seorang abang yang awesome. Waaaaa! *teringin* Hahahahha.

Theme song untuk drama ni, dia yang nyanyi. Best woo lagu dia. Sekali dengan album baru dia keluar.

nilah album dia.

Title (Single) : 愛、テキサス (I, Texas)
Release Date : 2012.02.29

Tracklist

1. 愛、テキサス (I, Texas)
2. Candy
3. PERFECT CRIME
4. 愛、テキサス (Instrumental)
5. Candy (Instrumental)

Lagu I, Texas best kalli. Wiwit :D


CREDIT - DOWNLOAD LINKS, ALBUM DETAIL : http://kazuo-ai.blogspot.com

Monday, March 5, 2012

Dutch Lady Commercial - Rotiman


Haa, korang pernah tak tengok iklan ni? Dalam tv ada sokmo. Kalau tak pernah tengok, means korang stok baik-baik yang tak tengok tv la ye. [Padahal mengadap FaceBook 24/7 :P]

cute kan girl ni? macam saya. hah. :D

Saturday, March 3, 2012

Close enough

Close enough to make my heart skip beats like a scratched CD.

My heart won't listen to me, I told it to stop worrying but it keeps worrying which make my head, my body are about to burst themselves everywhere lahh.

Yeah I know, I know exactly what makes you keep worrying, heart! Me too. Me too. Don't listen to myself, either.

Ya Allah.

Wednesday, February 29, 2012

You raise me up


Dulu-dulu punya boyband it's way far much better that we have nowadays. Like Westlife, Backstreet Boys, Blues. N-sync, and others.
Yeah. Like our Tan Sri P.Ramlee. We have got no replacement. The one who can sing, act, joke at the same time. Seems like you are really one in a millions.

I miss to write long essays at school. I miss everything at school. I misssss it soooooooo much!

Korang-korang yang tengah bersekolah lagi tu, I know..probably you will say, alah, nanti kan aku, kalau cuti, aku rasa heaven gilaa, takkan rasalah bosan semua ni. Aku bosan dah sekolah. I need holidays. Yes, at first it was. I do enjoy holidays. And still now.
But, it just feels like something is missing.
Maybe, friends and laughter.

Sunday, February 19, 2012

It's all about Merlin

First to mention, I am a fan of Merlin series and I hope you too. So we can share the same interest. Right?
Okay, actually I start to watch Merlin when it’s already on third season. Means, I don’t watch first and second season. So I don’t really know how my Prince Arthur would fell in love with Guinevere. And I also don’t know that Lady Morgana was a kind girl. So the story is, I’m starting to watch Merlin from the very first one. And I finished the first season. I was surprised, to tell the truth. Lady Morgana really means no harm to others. She was kind, definitely. I’m no longer can hate her for what she have done. I do hate her but not too severe. Haha.
So here, I understand the chronicles how Prince Arthur fell in love with Guinevere. It was acceptable. I admit now Guinevere is worth to be a queen.  how good I am! Haha.
Now, it seems that I can’t wait for the fifth season!!



It's a kind of weird to see them wearing these clothes. hehe.

Monday, February 13, 2012

Debaran kian terasa.

Like my friend said, we're half way to our SPM result. Just thinking about it make my heart shrinks, tak tambah lagi dengan mimpi-mimpi di malam hari yang ohh~ Umi pun dah excited nak tahu, aku pun excited jugak, tapi kan.. excited excited aku pun, bukanlah berani sangat nak hadapi kenyataan niiii >

Okay tutup cerita soal itu, sekarang ni nak bagitahu I finished Hello Stranger and Bangkok Traffic Love Story. Eh aku rasa la kan, kebelakangan ni aku jiwang sakan maybe sebab banyak sangat tengok love story kott, hihi. Dahla cerita dia sweet overdose, sengih sampai telinga aku tengok. Keh3. AND, hero dia, alahai~ Melemahkan jiwa sungguh. Heavenly handsome. Engineer pulak tu. Haih.

yang ni hero dalam BTS tu.

Hero dalam Hello Stranger taklah hensem sangat. Bolehlah.
Pada pendapat akulah kan. Gambar biasanya tak hensem/cantik, bila kita tengok dia gerak2, dia bercakap2, baru kita boleh identify kat mana attractive nya seseorang tu.
So, apa yang aku tahu, kalau marriage interview, usually dia kasi gambar kan? Aku rasa baik kasi video candid. Serious. Kalau gambar, dah memang terang lagi nyata lah kan diorang posing kemain kan. Hiii. Opinion jelah ni. Tetiba aku cakap sal ni =.="

Eh, aku jumpa quote ni

"Love = a form of amnesia when a girl forgets there are 1.2 millions other boys in the world."
But kan, a girl tak forget yang 1.2 millions boys bukan milik dia sorang. She's not the only girl in the world, though.

Saturday, February 11, 2012

Suckseed.


SuckSeed is a Thai comedy film released in 2011 by GTH. Directed by first-time feature director Chayanop Boonprakob, it stars teenage actor Jirayu Laongmanee as well as first-time actors Pachara Chirathivat, Thawat Pornrattanaprasert, and Nattasha Nauljam. The film follows the antics of three secondary school students who form a rock band to impress girls, but, despite their efforts, play poorly and regularly end up losers.

Oh yeah yeah, I love it! I expected it to be lame, and two hours film with no laugh but it turns out different! I laughed and not only once, but many times. Haha. And I can see here, boy-friendship is the best. They are cool like that while girls keep on jealous and planning to bring down their own friends. Boys, I wish my friends are just like you. Hihi.

And now, currently I'm downloading Hello Strangers. Also Thai film *roll eyes* Huahua.

Tuesday, February 7, 2012

How do I name it?

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu.


Haa, here I wanna tell you, I never once abandon our music industry though I am a korean pop fan. I do watch Malay drama [Vanila Coklat, wuhoo], I do listen to Malay song - even the classic ones. We have our own speciality, don't too absurd to compare it with others. As long as you know how it values, that's fine. And I read some comments on Facebook which stated "Meluat aku tengok korean pop fans."
Haters, don't think you are THAT likeable -_-'
Sekali lagi, tak payah sangatlah kan nak cari buruk kpop, kiteorang sedia maklum. Even ada yang buta tak maklum.
Tapi kalau dah memang hobi korang, takpelah. Aku sokong dari belakang :)

KOREAN POP PUN BOSAN GOK WEH -_-
KOREAN DRAMA KADANG-KADANG MELERET MACAM INDON PUNYA GOK WEH -_-

Korean Industry bukanlah hebat sangattttt kan?

Saturday, January 28, 2012

sensitive.

I'm too sensitive nowadays, I'm no longer an easy going person, I'm no longer a hey-take-it-easy girl, I'm emotional. I laugh out loud and later on I cry silently. I don't know what is wrong with me but I figured out it a little, maybe this is because SPM's result will be released this 22 March. I keep thinking about it, uneasy. Yeah, I know I have to trust in Allah, rely on him no matter how bad it takes, or no matter how outstanding it is but as a human, I can't help it but to worry.

And yeah, holidays seem to lose its value. No fun but I do cherish every moment in it. Argh again, I don't know how to describe it. I have to call it off. Bye, assalamualaikum :)

Wednesday, January 25, 2012

oh great, world -_-

Ikut kata hati, memang dah lame marah. Sabar, sabar. Tujela tiket aku sekarang, sabar. Aku cuba buat yang terbaik untuk orang tapi yang selalu orang nampak, buruk, buruk! Bukan sekali dua, banyak kali, penat la weh. Manusia macam aku, macam kau ni.. sabarnya nipis macam kulit bawang je, ni pun aku rasa dah cukup banyak aku sabar, tolonglah don't make it hard for me. I wanna take it easy but as much I feel it easy, that's how much you will hurt me over and over again. Seriously, bukan fizikal je aku letih, mental aku is like boom boom. Fahamilah weh.

World, you are so great but remember all of us are belong to Allah. No matter how great you are, how rich you are, how important you are.. our last story would be in grave jugak. Nowhere else but to your God, finally. Be fair ppl, be considerate, don't think you are the only one live here, we too are here-sharing the same place, the same sun, moon, stars. You think I'm angry? I'm more than angry. It's called grenade.

Wednesday, January 18, 2012

Snapshot.

Hakhak *Gelak guling-guling


Ta da!




Actually, he had this cute side of him :) Muehehe.

Wednesday, January 11, 2012

Mega Giveaway 2012 Belog Nemomimosh

sila click gambar untuk further information :)

Ha, apa tu? Ni, ada orang nak bagi hadiah kat kite! So apalagi, just pray for my best luck! :)
BTW, nak kena tag 3 orang la, so siapa yang bertuah ni? [bertuah sangatlakan] :D
  1. Fini
  2. Fitriyyah
  3. Fizah
3F okay? Beres! Thanks ya! ;)

Another one


Hari ni Mr Google bertukar wajah, hahaha. FYI, aku memang suka prtscrn dekstop bila Google bertukar wajah. Hehe, so after this akan ada lagi menda-menda macam ni. :)

and, currently on air dalam schedule aku adalah cerita ini,

Can You Hear My Heart

BTW, semut ada tahi ke? Hihi. Ant poop. Dalam cerita ni, sebut sokmo.. Kelako er =="

You said, you liked me the best.
Really?
Yup, I'm the best and you like me.
*smiles*


Okaylah, bye ols. See you againn ! ;D