Wednesday, March 14, 2012

I am a VIP ..and..

PROUDLY PRESENT :
BIGBANG







G-Dragon is mine XD *declaration entah hape hape.

  • Information.
G-Dragon | GD | Kwon Ji Yong 권지용 | August 18, 1988 (age 23) ^_^
T.O.P | Choi Seung Hyun 최승현 | November 4, 1987 (age 24)
Taeyang | SOL | Dong Young Bae 동영배 | May 18, 1988 (age 23)
Daesung | D-Lite | Kang Daesung 강대성 | April 26, 1989 (age 22)
Seungri | V.I. | Lee Seung Hyun 이승현 | December 12, 1990 (age 21)

--> NEW ALBUM : ALIVE <--

&& they appeared on Running Man [Korean Variety Show] Episode 84 and 85.

Tuesday, March 6, 2012

Saikou no Jinsei no Owarikata

Ni cerita Jepun yang aku tengah tengok. On air lagi. Ep 7 dah habis. Sekarang tunggu ep 8. Suke suke ^^ Haha.

Pertama-tamanya lah kan. Reason aku tengok cerita ni sebab ada YAMAPI. Korang kenal tak Yamapi ni yang mana satu? Usually, orang tak minat lagu jepun or drama jepun pun kenal Yamapi ni. Tapi yang tak kenal jugak tu, memang tak ambil tahu lah kan. Takpe, takpe. Meh nak perkenalkan. Huahua. Yamapi atau nama penuh dia Yamashita Tomohisa. Camne jadi Yamapi, entahlah =="

Dulu dulu, dia ada band. NEWS. Tapi Oktober tahun lepas kalau tak silap, dia keluar and nak buat solo. Aku pun bukan ikut sangat perkembangan dia ni. Tapi kalau dia ada drama baru, aku memang nak tengok lah. Then, 2 3 4 hari yang lepas, aku round round dekat doramax264.com tu and ternampaklah cerita ni. Nampak banner, eh eh tu bukan Yamapi ke?! Selepas membaca sinopsis yang kudapati juga menarik, aku ambil keputusan untuk mendownload dan menontonnya. Ni bukan drama lovey dovey gitu eh. Ni drama life circle, family bond, the aim of living lebih kurang macam tulah.

Satu lagi, ni first time kot Yamapi berlakon cerita camni. Yang ada banyak character. Seingat aku, dia biasanya berlakon satu je. Kalau cool, cool jela semedang dari episod 1 sampai last. Nak tengok senyum pun susah. And kalau gila-gila. gila-gila je semedang. Yang cool refer pada Code Blue. Yang gila-gila Nobuta wo Produce. Haha.

Tapi yang ni, senyum, air mata, ketawa, serius, gila-gila, cheeky, flirty, semua boleh nampak. Suke suke ^^ Comel~ Hihi.

And, Yamapi dalam cerita ni seorang abang yang awesome. Waaaaa! *teringin* Hahahahha.

Theme song untuk drama ni, dia yang nyanyi. Best woo lagu dia. Sekali dengan album baru dia keluar.

nilah album dia.

Title (Single) : 愛、テキサス (I, Texas)
Release Date : 2012.02.29

Tracklist

1. 愛、テキサス (I, Texas)
2. Candy
3. PERFECT CRIME
4. 愛、テキサス (Instrumental)
5. Candy (Instrumental)

Lagu I, Texas best kalli. Wiwit :D


CREDIT - DOWNLOAD LINKS, ALBUM DETAIL : http://kazuo-ai.blogspot.com

Monday, March 5, 2012

Dutch Lady Commercial - Rotiman


Haa, korang pernah tak tengok iklan ni? Dalam tv ada sokmo. Kalau tak pernah tengok, means korang stok baik-baik yang tak tengok tv la ye. [Padahal mengadap FaceBook 24/7 :P]

cute kan girl ni? macam saya. hah. :D

Saturday, March 3, 2012

Close enough

Close enough to make my heart skip beats like a scratched CD.

My heart won't listen to me, I told it to stop worrying but it keeps worrying which make my head, my body are about to burst themselves everywhere lahh.

Yeah I know, I know exactly what makes you keep worrying, heart! Me too. Me too. Don't listen to myself, either.

Ya Allah.