Tuesday, March 6, 2012

Saikou no Jinsei no Owarikata

Ni cerita Jepun yang aku tengah tengok. On air lagi. Ep 7 dah habis. Sekarang tunggu ep 8. Suke suke ^^ Haha.

Pertama-tamanya lah kan. Reason aku tengok cerita ni sebab ada YAMAPI. Korang kenal tak Yamapi ni yang mana satu? Usually, orang tak minat lagu jepun or drama jepun pun kenal Yamapi ni. Tapi yang tak kenal jugak tu, memang tak ambil tahu lah kan. Takpe, takpe. Meh nak perkenalkan. Huahua. Yamapi atau nama penuh dia Yamashita Tomohisa. Camne jadi Yamapi, entahlah =="

Dulu dulu, dia ada band. NEWS. Tapi Oktober tahun lepas kalau tak silap, dia keluar and nak buat solo. Aku pun bukan ikut sangat perkembangan dia ni. Tapi kalau dia ada drama baru, aku memang nak tengok lah. Then, 2 3 4 hari yang lepas, aku round round dekat doramax264.com tu and ternampaklah cerita ni. Nampak banner, eh eh tu bukan Yamapi ke?! Selepas membaca sinopsis yang kudapati juga menarik, aku ambil keputusan untuk mendownload dan menontonnya. Ni bukan drama lovey dovey gitu eh. Ni drama life circle, family bond, the aim of living lebih kurang macam tulah.

Satu lagi, ni first time kot Yamapi berlakon cerita camni. Yang ada banyak character. Seingat aku, dia biasanya berlakon satu je. Kalau cool, cool jela semedang dari episod 1 sampai last. Nak tengok senyum pun susah. And kalau gila-gila. gila-gila je semedang. Yang cool refer pada Code Blue. Yang gila-gila Nobuta wo Produce. Haha.

Tapi yang ni, senyum, air mata, ketawa, serius, gila-gila, cheeky, flirty, semua boleh nampak. Suke suke ^^ Comel~ Hihi.

And, Yamapi dalam cerita ni seorang abang yang awesome. Waaaaa! *teringin* Hahahahha.

Theme song untuk drama ni, dia yang nyanyi. Best woo lagu dia. Sekali dengan album baru dia keluar.

nilah album dia.

Title (Single) : 愛、テキサス (I, Texas)
Release Date : 2012.02.29

Tracklist

1. 愛、テキサス (I, Texas)
2. Candy
3. PERFECT CRIME
4. 愛、テキサス (Instrumental)
5. Candy (Instrumental)

Lagu I, Texas best kalli. Wiwit :D


CREDIT - DOWNLOAD LINKS, ALBUM DETAIL : http://kazuo-ai.blogspot.com

No comments: