Sunday, March 23, 2014

memories

so why we build so many memories if we were to left them behind?

WHY.

you know. sekarang kan aku da takut takut gitu nak rapat giler ngan orang, sharing everything - big or small / silly or brilliant. sebabnya, aku takut... nanti sume ni jadi memories je. and dyorang sume akan jadi somebody i used to know je! that's sad and wargh! kan...

so i kind of distant myself from some people but i just couldn't restrain myself from not talking to the others! (i love to talk so much i don't know whyy haha) so no. i don't want our good times end up just a good memories even though we can cherish them always but.. no. okay sekarang ni mesti korang pening kan apa yang fateng nak sebenarnya. haha

aku nak, every people yang kenal aku, yang build memories together sume tu please stay alive in my mind, my soul. i want every second to be the same with the seconds we spent together before. yes this is too much to ask i know so that's why i write this post. haha motifnyeee -__-

sebabnya... semua orang cam da lupe je aku.

hai korang. saye still kat sini, kat ganu, lalu dpn sekoloh kite duludulu tu sokmo, makan makanan ganu sokmo, and i know korang sume kat sana. jauh :(

aku dan mereka dah semakin byk gap. be it distance or anything else... aku biase2 je.. dyorang hebat2 da...

sedih pulak kan ending post aku. nak wat cemana.

Saturday, March 1, 2014

Hakikatnya

Hakikatnya,
Bila jatuh cinta itu tak semuanya indah,
dan tapi bila kutahu ianya tak indah tapi ku tetap mahu..

Hakikatnya,
Nak jaga hati tu bukan mudah,
Bukan macam kita jaga barang,
Ini soal perasaan,
Yang tak boleh disentuh physically,
but mentally with warm words, actions and deep gaze.

Hakikatnya,
Bila jatuh cinta pasti ada dosa terpalit,
Bila cinta itu disalah ertikan,
Bila cinta itu bergantung pada nafsu,
Bila cinta itu based on eyes..

"She's beautiful. I wanna make her mine."
"He's handsome, I should accept him."

and along the way, all you see is beauty and it excites you everytime you are together..
Tapi, sikit kita taktahu,
Bila cinta itu pada rupa paras,
Ianya tak lama,
Sebabnya,
Itu semua dari-Nya,
Makanya.. Dia boleh tarik nikmat itu bila-bila masa,
dan masa itu, jatuh cinta yang kita sangka selamanya,
rupanya sementara..

..and when we realize, it will be too late,
for you, and for me.

Seek forgiveness from The Almighty,
Be better, be good to yourself..
and even more to your Creator...

ftnnura.01032014.2203